Werken geluidsschermen A12 eindelijk van start

12 Oktober 2010

Na jarenlang aandringen is het eindelijk zover, op 1 oktober 2010 startten officieel de werken voor de aanleg van geluidsschermen langs de A 12 in Meise. Fase 1: wijk De NekkerOver een afstand van 1240 m wordt een geluidsabsorberend scherm geplaatst van gemiddeld 4 meter hoogte.  Het absorberend materiaal wordt ingepast in een draagstructuur.  De afwerking bestaat uit de aanplant van klimplanten (klimop) zodat het geheel een natuurlijk beeld krijgt.  De duur van de werken wordt geschat op 120 werkdagen. De kostprijs, net geen 1.000.000 €, wordt deels gedragen door het gewest en deels door de gemeente.

 

Fase 2: Wilgenlaan-Hoogstraat-Driesstraat

Vanaf kilometerpaal  8,1 tot aan de afrit van de A12, is de totale afstand van deze fase ca. 1100 m.  De start van de werken is voorzien voor april 2011.  Ook hier worden de kosten gedeeld tussen het gewest en de gemeente (ca. 160.000 €).

 

Fase 3 en 4

Ook een derde en vierde project staan intussen op de planning.  Het gaat hier om enerzijds de bewoners van K. Astridlaan ? J. Krokaertstraaat, V. Amerijckxstraat tot H. Van Dievoetlaan en anderzijds om de bewoners van de overzijde hiervan (omgeving O.L.Vrouwweg ? Tronkstraat en omgeving).  De studies en voorbereidingen zijn lopende zodat de aanbestedingsprocedure eerstdaags kan opgestart worden.

 

Ten slotte is er nog het geluidshinderknelpunt ter hoogte van Westrode.  De aanpak hiervan wordt door de overheid gekoppeld aan de bouw van de verkeerswisselaar en het bedrijventerrein.  Nu het niet duidelijk is of het bedrijventerrein er al dan niet komt is het nog onduidelijk hoe de hinder aan de Paepenboskant zal worden opgevangen. Wij dringen hiervoor alleszins verder aan.