Open ruimte in Eversem gered.

13 December 2023

Open ruimte in Eversem gered.

Groen Meise is verheugd te vernemen dat de open ruimte in Eversem gered lijkt.

Groen Meise heeft via een persbericht vernomen dat het gemeentebestuur beslist heeft om het woonuitbreidingsgebied Tussenveld te kopen van de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting.

Groen Meise is verheugd te vernemen dat de open ruimte in Eversem gered lijkt. Na de waterbom van augustus 2021 was er onder de Groen-leden en Groen-sympathisanten eensgezindheid over het feit dat er nooit zou (mogen) gebouwd worden in het Tussenveld.

Groen Meise durft te hopen dat de investering van ruim 2 miljoen euro zich zal terugbetalen in de vorm van winst voor natuur en mens. Open ruimte is immers essentieel voor onze welvaart en ons welzijn. Kiezen voor open ruimte betekent kiezen voor een zuurstofrijke toekomst.

Groen Meise hoopt dat het gemeentebestuur inspiratie vindt om met deze open ruimte aan de slag te gaan en projecten in te plannen rond landbouw, waterbuffering, verkoeling, biodiversiteit, en nog veel meer.

Groen Meise hoopt ook dat de gemeente verder inspanningen zal leveren om het Bindend Sociaal Objectief te realiseren en dat de GMV het extra budget zal aanwenden voor de bouw, verhuur en/of verkoop van kwaliteitsvolle en betaalbare woningen op betere locaties in onze gemeente.

Meise, 13/12/2023