Meise vraagt provinciale ondersteuning autoloze zondag

12 Oktober 2010

  De gemeenteraad van Meise keurde een motie goed met de vraag aan de provincie Vlaams-Brabant om vanuit de provincie de autoloze zondag te stimuleren."Het zou leuk zijn mocht de autoloze zondag gestimuleerd worden vanuit de provincie omdat het organisatorisch gemakkelijker is om dit samen met buurgemeenten te organiseren", zegt schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid Marie-Jeanne Thaelemans (Groen!). Meise vraagt dan ook dat andere Vlaams-Brabantse gemeenten dit verzoek zouden steunen. En waarom niet hetzelfde vragen in andere provincies.

Verschillende steden en gemeenten, o.a. Brussel, Vilvoorde, Ternat, Zemst, ? maken hun centrum en/of enkele straten autovrij zodat bewoners en bezoekers kunnen ervaren hoe aangenaam een autovrij centrum en/of autovrije straten kunnen zijn. Er is meer ademruimte om te wonen, te wandelen, te spelen, te recreëren en/of te winkelen.Om deze actie kracht bij te zetten, vragen wij vanuit de gemeente Meise aan de Provincie Vlaams-Brabant dat ze in 2011 de gemeenten en steden in haar provincie zou aanzetten om deel te nemen aan de autoloze zondag, liefst tijdens de 'Aardig-op-weg-week 2011'.Wij vragen eveneens aan de Provincie Vlaams-Brabant om deze actie te steunen door de gemeenten en de lokale verenigingen, middenstand, jeugdbewegingen en bewonerscomités aan te zetten om hun straten autovrij te maken en tal van initiatieven te organiseren door aan de gemeente zowel financiële als logistieke steun te verlenen om met de lokale verenigingen (cultuur, sport, milieu, ?), middenstand, jeugdbewegingen en bewonerscomités initiatieven te organiseren tijdens de autoloze zondag.

Besluit:Artikel 1: De motie wordt ter ondertekening voorgelegd aan de gemeenteraad.Artikel 2: De ondertekende motie zal overgemaakt worden aan de Provincie Vlaams-Brabant.