3. De zwerfkattensterilisatiecampagne te blijven promoten en een jaarlijkse informatiecampagne te organiseren die de inwoners moet overtuigen om ook hun eigen huiskatten te laten steriliseren.
4. Alleen erkende circussen zonder wilde dieren op haar grondgebied toe te laten. De levensomstandigheden van de overige circus- en kermisdieren te controleren na klachten of in geval van overlast.
5. De overlast van hondenpoep op straat in te dijken in eerste instantie door het wijzen van hondeneigenaars op hun verantwoordelijkheid met toepassing van GAS bij overtreding. Indien sociaal, ruimtelijk, technisch en financieel verantwoord worden uitlaatplaatsen / hondenpoeptoiletruimten voor honden aangelegd en/of voorzieningen voor hondenpoepzakjes voorzien.
6. Erop toe te zien dat het verbod om gezelschapdieren op markten te verkopen gerespecteerd wordt.
7. Zich aan te sluiten bij een erkend dierenasiel van Vlaams-Brabant.
8. Toe te zien op een strikte toepassing van het verbod op rituele thuisslachtingen en het naleven van de vergunningsvoorwaarden voor tijdelijke slachtplaatsen voor rituele slachtingen.
9. De mogelijkheid te onderzoeken en indien mogelijk te ondersteunen om huisdieren toe te laten in sociale woningen, ocmw-woningen, rustoorden of serviceflats.
10. Het houden van exoten als huisdier te ontraden.
11. Ingeval van overpopulatie van duiven, duiventillen te plaatsen met het oog op ei-manipulatie.
12. Aandacht te besteden aan het dierenwelzijn van beroepsmatig gehouden dieren.
13. In de gemeentelijke infokrant regelmatig artikels te publiceren met tips over het dierenwelzijn en de bevolking regelmatig te vragen gevallen van dierverwaarlozing en/ of - mishandeling te melden aan de bevoegde instanties.?
Voor meer info hieromtrent kan je steeds terecht bij de milieudienst, inzonderheid coördinator Leo Vander Kerken (02/272.00.58)