Jââzz in Mââzz, Groen Meise vindt dit leuk!

09 Maart 2012

Tijdens de vakantie van schepen voor cultuur, Joos Vereertbrugghen, laat de fractieleider van de CD&V in kranten een artikel verschijnen. Hierin beweert hij dat Groen tegen Jazz in Maaz is en dit feest wil afschaffen. Een beetje later laat hij optekenen dat hij Jaaz in Maaz gaat redden en laat hij zelfs een petitie opstarten. Diezelfde persoon, tevens voorzitter van het Beiaardcomité, misbruikt de inhoud van een vertrouwelijke mail naar het schepencollege. In die mail maakte schepen Vereertbrugghen zich terecht zorgen over de praktische organisatie en de financiële haalbaarheid van Jazz in Maaz.Belangrijk om te weten is dat diezelfde voorzitter tijdens een vergadering op het gemeentehuis, kort voordien had verklaard geen interesse te hebben in de organisatie van Jazz in Maaz. De conclusie van het gesprek was dat de cultuurdienst vaststelde dat het beter was het dit jaar over te slaan en er misschien een tweejaarlijks gebeuren van te maken.

We kunnen enkel vaststellen dat door de reactie van schepen Joos Vereertbrugghen er mensen wakker geschoten zijn en er nu toch een editie van Jazz in Maaz kan doorgaan.       De houding van de voorzitter van het Beiaardcomité kan enkel als onsportief gedrag bestempeld worden en verdient, in voetbaltermen, een rode kaart.

Het is ondenkbaar dat Groen in Meise het feest van de Jazz in Maaz zou afschaffen. Zeker Joos Vereertbrugghen staat volledig achter alle uitingen van cultuur in Meise , dat heeft hij de voorbije jaren als schepen voor cultuur overduidelijk bewezen !