Europese Groenen maken een filmpje voor senioren, bekijk het hier !

17 Juli 2012

Beste , Wie vindt dat jongeren wat van ouderen kunnen leren? Dat ouderen in de maatschappij en de politiek een interessante inbreng kunnen hebben? Een reeks vrijwilligers en mandatarissen van groene partijen uit de Europese Unie zeggen het in een filmpje op YouTube.Dacht je dat groenen alleen maar met natuur en milieu bezig zijn en met de toekomst van de jongeren? Dat ouderen en sociale vraagstukken hen niet interesseren?

Luister wat Daniel Cohn-Bendit, voorzitter van de Groene fractie in het Europees Parlement en 13 anderen over Groen en ouderen te zeggen hebben. Onder hen twee Vlamingen: Hugo Van Dienderen, oud-volksvertegenwoordiger, die in Antwerpen in 2000 met een groene seniorenwerking begon en Tony Cooreman, die in 2005 het Europees Netwerk Groene Senioren oprichtte en er voorzitter van is. Jeannine Weyers, ex-gemeenteraadslid Groen en groene senior maakte de film.

Je kan reageren op hun uitspraken en je kan de link van het filmpje European Seniors Go Green van 10 minuten doorsturen naar andere ouderen. De link is http://youtu.be/5pkg96wZ7q0

Wil je GroenPlus de ouderenwerking van Groen beter leren kennen? Dat kan prima via de website http://www.groen-plus.be. Je leest daar bijvoorbeeld het verslag van de vijfdaagse fietstocht in het Brugse. Zo'n 20 deelnemers leerden de streek kennen en je leest welke boeiende sociale en ecologische initiatieven een Groene Pluim van hen kregen. GroenPlus heeft ook een Facebookpagina om nieuws en meningen uit te wisselen: http://www.facebook.com/groenplus Mij verheugt het alvast dat Groen een erg positieve kijk op ouderen én hun maatschappelijke rol heeft. Wat denk jij?

Veel kijkplezier en bedankt!