Cultuur : Update Gazet April 2012

26 Juni 2012

Cultuur De cultuurraad deed het weer fantastisch het voorbije jaar met allerlei mooie initiatieven. Zo hadden we de Japanse week, de vertelwandeling en andere activiteiten. Wat het meest op de voorgrond trad was ongetwijfeld het project dat uit verschillende voorstellen verkozen werd voor "Meise aangenaam", de prachtige tentoonstelling van de die in ons administratief centrum te zien was. Wat nog belangrijker is vormt de uitwerking ter plaatse met oude postkaarten op verschillende locaties in onze gemeente met zichten van vroeger om te vergelijken met de huidige toestand.

retroroute

De mensen in onze bibliotheek blijven naarstig verder werken aan het invullen van hun jaarprogramma dat zoals steeds erg ambitieus is. Hun hoogtepunt in 2011 was beslist hun verwendag waarbij het ideeënbord met de post-it actie een groot succes kende en waaruit de bib beslist nieuwe ideeën kan betrekken voor de toekomst.

Het hoogtepunt van het seizoen 2011-2012 was ongetwijfeld het spetterende feest van 10 jaar Muze van Meise op 10 december 2011. Op een onvergetelijke manier hebben we dit jubileum gevierd met een stijlvol programma. Er was de academische zitting, waarna er in de foyer van de Muze een receptie plaats vond en waar rustig kon worden nagepraat, terwijl op het podium een orkestje  met live zangers ten dans speelde voor wie de benen wilde strekken.

Joos Vereertbrugghen benadrukte tijdens zijn speech ter gelegenheid van die academische zitting het belang van de cultuur voor onze samenleving en feliciteerde de medewerkers van de Muze. Via gegevens uit het gemeentelijk budget toonde hij aan dat cultuur zichzelf voor een groot deel terugbetaalt, letterlijk en figuurlijk, en dus minder geld nodig heeft van de gemeente dan vele andere diensten. We pleiten er dus met veel overtuiging voor dat de gemeente geld blijft investeren in cultuur, nu en in de toekomst, want het is geld dat rendeert !