Biodiversiteit, een uitdaging voor ons allen...

07 Januari 2011

De VN riep 2010 uit tot het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit. Dit jaar stelt alle bewoners van de planeet voor een uitdaging van formaat : de dringende noodzaak om het verlies aan biodiversiteit een halt toe te roepen, gezien de vitale rol ervan voor het welzijn van iedereen. Kijk je graag naar de planten op straat of wandel je graag in de natuur (zonder van de wandelpaden af te wijken natuurlijk!) ? Eet je liefst seizoensgroenten en seizoensfruit? Geef je tijdens de winter elke dag de vogels te eten? Recycleer je na de feestdagen je kerstboom en de kurken van flessen?Zonder het te weten doe je al veel voor de biodiversiteit. Dagelijkse gebaren zoals deze, die vaak heel eenvoudig zijn, volstaan om de natuurlijke rijkdom te beschermen.

Kleine acties zijn er in overvloed? Minstens één voor iedere dag!

Wil je ze ontdekken? Bestel dan snel gratis het boek "366 tips voor de biodiversiteit". 366 leuke, creatieve of educatieve tips die je aanzetten om de biodiversiteit te ontdekken en je er steeds meer voor in te zetten. Dit boekje, dat je jaren kan blijven gebruiken, is gratis! Het is een geschenk om je te bedanken voor je engagement!

Je kan het gratis aanvragen door een mailtje met je naam, adres, telefoonnummer en info over het aantal gewenste exemplaren te sturen naar [email protected].

Nog meer info? Kijk eens bij www.natuurwetenschappen.be en ontdek via interactieve spelletjes op www.ikgeeflevenaanmijnplaneet.be op een ludieke wijze wat nu die biodiversiteit feitelijk is.