Autoloze zondag in Meise-centrum: Groen beantwoordt blauwe kritiek

20 September 2012

U heeft het misschien gelezen, Virginie De Klippel (Open VLD) heeft veel kritiek op de autoloze zondag die komende zondag in Meise-centrum wordt georganiseerd.  Hieronder een paar bedenkingen.De beslissing om Meise autovrij te maken kwam er nadat er al tal van anderen activiteiten waren gepland EN met het akkoord van de schepen van middenstand.  

We beseffen dat dit beter gecommuniceerd had kunnen worden. Bij de organisatie van een volgende autoloze zondag zal een betere communicatie alleszins prioriteit zijn. Een belangrijke les die we trekken uit de eerste van hopelijk vele autoloze zondagen die nog zullen volgen de komende jaren.

Hoe gaan de klanten tot bij de middenstanders geraken, vraagt mevrouw De Klippel zich af? Heel simpel: langs de Nieuwelaan ligt een carpoolparking van waar je op twee minuten in het centrum van Meise staat.  Middenstanders organiseren inderdaad komend weekend 'Bruisend Meise'. Door de autoloze zondag, krijgen ze hier nog meer aandacht.

Bovendien zijn er die dag tal van andere activiteiten (Sing for the Climate, Knabbel- en Babbeltocht,?) te beleven in Meise-centrum, dus raadde de nationale organisatie  van autoloze zondag de gemeente aan om al deze activiteiten te combineren. Een win-win situatie, toch?

Nog even terug naar het getuigenis mevrouw De Klippel: ""Is het pesterij van de coalitie om het eetfestijn van Open VLD Meise te boycotten, dat plaatsvindt op zaterdag en zondag? Of is het een verkiezingsstunt van Groen (onder het toeziend en goedkeurend oog van CD&V en de N-VA)?", vraagt ze zich luidop af.  Tja, als je als bestuur de kans hebt om een tegenstander bij de komende verkiezingen te boycotten, dan grijp je die kans toch?

Nee, alle gekheid op een stokje. Uiteraard boycotten we niemand zijn eetfestijn, de parking van het Willy Vanderberghe centrum  en die van het zwembad blijven bereikbaar per auto. Ook de Nieuwelaan blijft toegankelijk.

Groen pleit trouwens al jaren voor het organiseren van een autoloze zondag. Zou dat er misschien mee te maken kunnen hebben? Of dat dit een initiatief is dat overal stilaan zijn ingang vindt en dat Meise niet wil en kan achterblijven? Dat het misschien, heel misschien, gewoon een leuk initiatief is dat toont dat het ook anders kan?

Wij hopen u alleszins zondag tegen het lijf te lopen in het centrum van Meise ergens tussen 12 en 18 uur. Mocht u nog vragen hebben, kan u steeds terecht bij de gemeente. Meer info vindt u op http://www.meise.be/Autoloze_zondag_in_Meise_op_23_september

Lees ook het krantenartikel verschenen in het Nieuwsblad ivm de autoloze zondag, onderaan vindt u meer info over de activiteiten :

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120918_00301368