1e editie Green Screen Filmfestival lokte 200 bezoekers

29 December 2015

     Op 23 januari vind Green Screen docu Filmfestival plaats in De Muze van Meise. Van 14 tot 23 u kan je er boeiende en veelvuldig gelauwerde documentaires komen bekijken. Vier topfilms die een verschillende maatschappelijke thema's behandelen zoals milieu, mobiliteit, sociale rechtvaardigheid, duurzaamheid en inovatie. Alle vertoningen zijn gratis en er is ook doorlopend een filmcafé open.

"We hielden een strenge selectie, films moesten niet enkel maatschappij kritisch zijn maar ook entertainend, de nodige portie humor ontbreekt alvast niet in het aanbod." aldus Leticia Sere, gemeenteraadslid van Groen Meise die het evenement coördineert.

"Een première in de streek is de film Demain die nog maar net uit is in de filmzalen. Een feelgood-roadmovie die positieve doendenkers en hun duurzame oplossingen voor de toekomst in beeld brengt."

De eerste film, How to Change the World (14u), concentreert zich op het ontstaan en de beginjaren van de milieuorganisatie die nu bekend staat als Greenpeace. In How to Change the World zien we voor het eerst 40 jaar oud archiefmateriaal dat de eerste acties van deze organisatie schetst.

Bike vs. Cars (16u) behandelt dan weer de hedendaagse mobiliteitsproblematiek. Overal ter wereld krijgen fervente fietser het aan de stok met de in het straatbeeld overheersende automobilist. En vice versa.

Merchants of Doubt (18u) belicht de 'doubt-industry' in de Verenigde Staten. Zogenaamde deskundigen worden door bedrijven ingehuurd om uitspraken te doen over vaak controversiële producten, zoals sigaretten, chemisch afval en mobiele telefoons. Als slotstuk volgt een film die oplossingen aanreikt voor de economische, ecologische en sociale crisis:

Demain (20u) schets hoe de wereld van morgen eruit kan zien door verhalen van pioniers in de landbouw, energie, economie, democratie en onderwijs te brengen.

Dit evenement is mogelijk gemaakt dankzij Groen Noord-Oostrand. Facebookpagina : Green Screen Meise

Green Screen Docu Filmfestival